keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Miksi Kärsimys On Tärkeää Meille?


Oletko menettänyt jonkun sinulle tärkeän ihmisen tai jotakin sinulle tärkeää? Onko jollakin elämäsi alueella vaikeuksia? Onko sinulla vaikeuksia terveytesi kanssa? 

Kärsitkö suurista paineista taloudellisella alueella elämässäsi tai jollakin muulla elämäsi alueella? Vastustetaanko sinua ja mitä tahtoisit tehdä? Puhuvatko ihmiset sinusta pahaa? Tai sinun päätöksistäsi ja teoistasi?

Onko sinulla vaikeuksia elämässäsi? Oletko pettynyt jonkin asian suhteen? Oletko kokenut vastustusta?

Jumala haluaa näyttää kunniansa meissä ja meidän kauttamme, aivan yhtä voimakkaasti kuin Hän teki fyysisen temppelin kautta Salomonin päivinä.

Kun Jumalan kunnia näytetään sinun elämässäsi, toiset tulevat katsomaan sinua ja sanomaan: Miten suurta Jumalaa palveletkaan! Koska Jumalan voiman hyvyys sinua kohtaan on näkyvä jopa ei-uskoville.

Paavali perusti Korinttin kirkon. Hänen kirjeessään tälle kirkolle, hänen kaikkein henkilökohtaisimmassa kirjeessään, hän paljastaa johtajan sydämen.

Paavali paljastaa tunteensa ihmisenä joka tietää mitä on olla vaikeuksien keskellä. Hän on kokenut vaikeuksia, kärsinyt, ollut ahdistuksessa ja ylempalttisten voimien yli käyvien rasitusten alaisena. Hän on epätoivoisena pelännyt henkensä puolesta ja luullut olevansa kuolemaan tuomittu.

 Paavali aloittaa kirjeensä ylistyksellä. Hän ei kiitä ahdistuksesta vaan kiittää sen seurauksista. Ja mitkä ovat ne edut ja hyvät seuraukset jotka ovat tulleet ahdistuksesta kärsivien osaksi?


Jumala lohduttaa meitä vaikeuksissamme. Jumala on ”laupeuden Isä” ja ”kaiken lohdutuksen Jumala”.

Hän ei pysy erillään meistä kun me kärsimme. Hän tulee meidän vierellemme ja kärsii yhdessä meidän kanssamme.

Jumalan Pyhä Henki on Lohduttaja . Me rajoitamme itseämme ja meidän käsitystämme Jumalasta kun unohdamme ja sivutamme Jumalallisen Luonnon puolen jota voi parhaiten kuvata naisellisuudella.

Lohduttaja varmasti edustaa tätä puolta Jumalallisesta Luonnosta. Lohduttaja jakaa Jumalan rakkautta sydämiimme. Lohduttaja kastaa meidät yhteyteen Jeesuksen kanssa kunnes Jumalan läsnäolo asuu meissä.

Lisääntyköön teille laupeus ja rauha ja rakkaus.
Juudaksen kirje 1:2

Lohduttaja tuo meille hengen hedelmät: jotka ovat rakkaus, ilo rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys ja itsensähillitseminen.

Hänen ohjauksensa vie meidät siunatun kurin kautta Jumalan ymmärtämiseen joka ylittää kaiken ymmärryskykymme.


Sillä näin sanoo Herra:
Minä ohjaan hänen tykönsä rauhan niinkuin virran
ja kansojen kunnian niinkuin tulvajoen.
Ja saatte imeä,
kainaloissa teitä kannetaan,
ja polvilla pitäen teitä hyväillään.
Niinkuin äiti lohduttaa lastansa,
niin minä lohdutan teitä,
ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen.
Jesaja 66:12-13

 Jumala lohduttaa sinua jotta sinä voit lohduttaa ja auttaa toisia. Jos kärsit juuri nyt, sinua ei ehkä lohduta se että jonakin päivänä voit itse tuoda suurta lohtua toisille.

joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat.
2 Korinttilaisille 1:4

He jotka ovat itse kärsineet ymmärtävät toisten kärsimystä kaikkein parhaiten. Ja he joita on lohdutettu voivat lohduttaa toisia parhaiten.

Kärsimys muuttaa meitä. Ahdistus ja kärsimys tuottaa meissä lohdutusta ja pelastusta, kestävyyttä ja vahvaa toivoa. Ahdistus ja kärsimys muuttavat meidän luonteemme.


Mutta jos olemme ahdistuksessa, niin tapahtuu se teille lohdutukseksi ja pelastukseksi; jos taas saamme lohdutusta, niin tapahtuu sekin teille lohdutukseksi, ja se vaikuttaa, että te kestätte samat kärsimykset, joita mekin kärsimme; ja toivomme teistä on vahva,
2 Korinttilaisille 1:6

Me emme ole yksin kärsimyksen ja ahdistuksen keskellä. Kuten me jaamme kärsimyksen, tulemme myös jakamaan lohdutuksen.

koska me tiedämme, että samoin kuin olette osalliset kärsimyksistä, samoin olette osalliset myöskin lohdutuksesta.
2 Korinttilaisille 1:7

Jaettu kärsimys tuottaa läheisimmän mahdollisen suhteen toiseen. Kärsimyksen keskellä voimme kokea uskomatonta läheisyyttä toisten kanssa kun lohdutamme ja rohkaisemme toisiamme.

Sinun kärsimyksesi on myös minun kärsimystäni. Me kärsimme yhdessä.

Opit luottamaan Jumalaan. Kun elämämme on helppoa, on helppo luottaa minuun itseeni. Mutta kun kaikki menee huonosti ja emme pysty, emmekä jaksa enää yksin. Silloin meidän on pakko luottaa Jumalaan.


ja itse me jo luulimme olevamme kuolemaan tuomitut, ettemme luottaisi itseemme, vaan Jumalaan, joka kuolleet herättää.
2 Korinttilaisille 1:9

Sinut pelastetaan!

 Ja hän pelasti meidät niin suuresta kuolemanvaarasta, ja yhä pelastaa, ja häneen me olemme panneet toivomme, että hän vielä vastakin pelastaa,
2 Korinttilaisille 1:10

Kun katsomme taaksepäin elämässämme, voimme nähdä miten Jumala on tuonut meidät vaikeuksien keskeltä. Voimme olla myös varmoja että Hän tulee tekemään näin tulevaisuudessa.

Rukouksesi tulee auttamaan muita. Rukous on voimakasta. Jumala todella vastaa rukouksiin. Yksi parhaista tavoista auttaa muita on rukoilla heidän puolestaan.

kun tekin autatte meitä rukouksillanne, että monesta suusta meidän tähtemme kohoaisi runsas kiitos siitä armosta, joka on osaksemme tullut.
2 Korinttilaisille 1:11

Kun sinun rukouksiisi tulee vastaus, Jumala saa kunniaa.Rakas Jumala, auta minua näkemään hyvät puolet jokaisessa vaikeuksessa, kivussa, ahdistuksessa ja ongelmissa mitä minulla on.

Auta minua kokemaan Sinun lohtusi ja etten luottaisi itseeni vaan Sinuun. Rakas Jumala, pyydän apuasi kaikilla osa-alueilla elämässäni missä minulla on menetyksiä ja vaikeaa.

Jumala poista minusta tämä rajoitus ja tuo rauha, pyhyys ja voima elämääni. Anna minun luottaa siihen että olet kanssa, kärsimyksen ja ahdistuksenkin hetkellä. Täytä minut tänään hellyydelläsi, myötätunnollasi ja armollasi.Miksi rauha vaatii hellyyttä yhtälailla kuin voimaa, puhtautta yhtälailla kuin myötätuntoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti