maanantai 16. huhtikuuta 2018

Jumalan oikeus elämässämme - Mitä se tarkoittaa köyhille ja voivatko oikeus ja anteeksiantaminen olla mahdollisia yhtä aikaa?Oikeus ja köyhät


Yhteiskunta ilman oikeutta ja lakia on hirvittävä paikka elää.

Pahuutta ei ole rajoitettu millään tavalla. Köyhät, erityisesti, kärsivät. Me voimme nähdä oikeuden puutteen tulokset eri maissa ympäri maailmaa ja jopa lähellä itseämme.

Missä lakia kunnioitetaan sillä on kaksinkertainen etu. Kun oikeus tapahtuu se tuo iloa vanhurskaalle ja myös estää väärintekijöitä. Oikeus tuo kauhua väärintekijöille.

Hyvät ihmiset iloitsevat kun oikeus tapahtuu mutta väärintekijöille se on paha päivä.


15 Vanhurskaalle on ilo, kun oikeutta tehdään, mutta väärintekijöille kauhu.
Sananlaskujen kirja 21:15

Oikeus tuo yhteiskuntaan turvaa ja suojaa ihmisille – erityisesti köyhyydessä eläville.

Yksi syistä miksi meidän rukouksiimme ei vastata voi olla että me emme ole kuulleet köyhien avun huutoja. Raamatussa sanotaan että jos emme kuuntele köyhien avunpyyntojä joudumme itse pyytämään apua siihen vastautta saamatta.

13 Joka tukkii korvansa vaivaisen huudolta, se joutuu itse huutamaan, vastausta saamatta.
Sananlaskujen kirja 21:13Oikeus ja anteeksiantaminen


Monet meistä väistävät selkkauksia ja konflikteja. Minustakin ne ovat vaikeita. Tämä ei johdu pelkästään hylkäämisen pelosta tai pelosta olla epäsuosittu. Pelkään myös vain pahentavani tilannetta aiheuttamalla lisää ongelmia ja mielipahaa tai jopa kaunaa.

On ihmisiä jotka tuntuvat nauttivan erilaisista konflikteista. Jos sinä etsit selkkauksia, jos sinusta on helppo korjata ihmisiä ja heidän virheitään tai kritisoida heitä, on mahdollista ettet toimi rakkaudesta.

Paavali rakasti korinttolaisia syvästi. Muttä hän ei pelännyt selkkauksia heidän kanssaan. Hänen rakkautensa johti hänet asettumaan vastatusten ihmisten kanssa, vaikka se tuottikin hänelle suurta ahdistusta ja hätää sekä monia kyyneliä.


4 Sillä suuressa sydämen ahdistuksessa ja hädässä minä kirjoitin teille monin kyynelin, en sitä varten, että te murheellisiksi tulisitte, vaan että tuntisitte sen erinomaisen rakkauden, joka minulla on teihin.
2 Korinttilaisille 2:4

Totuuden kertominen ihmisille ja heidän asettaminen sen vastatusten sen eteen voi olla tuskallista. Totuus, kuten leikkaus, voi koskea, mutta se myös parantaa. Nämä leikkaukset täytyy tehdä rakkauden kera.

Me emme tiedä varmaksi kenestä Paavali puhuu kirjeessään. Mutta se saattaa olla mies jonka käytöksestä Paavali puhui ensimmäisessä kirjeessään korinttolaisille. Mies joka oli asunut isänsä vaimon kanssa.


Yleensä kuuluu, että teidän keskuudessanne harjoitetaan haureutta, jopa semmoista haureutta, jota ei ole pakanainkaan keskuudessa, että eräskin pitää isänsä vaimoa.
1 Korinttilaisille 5:1

Paavali vaati että mies heitettäisiin ulos seurakunnasta. Kuitenkin nyt hän sanoo että miestä on rangaistu tarpeeksi. Hän pyytä korinttilaisia antamaan anteeksi ja lohduttamaan miestä sekä vakuuttamaan miehen uudestaan rakkaudestaan häntä kohtaan.

7 niin että teidän päinvastoin ennemmin tulee antaa anteeksi ja lohduttaa, ettei hän ehkä menehtyisi liian suureen murheeseen.
8 Sentähden minä kehoitan teitä, että päätätte ruveta osoittamaan rakkautta häntä kohtaan;
2 Korinttilaisille 2:7-8


Oikeus on pantu toteen. Nyt on aika olla armollinen ja antaa anteeksi. Paavali oli nopea antamaan anteeksi.

10 Mutta kenelle te jotakin anteeksi annatte, sille minäkin; sillä mitä minä olen anteeksi antanut - jos minulla on ollut jotakin anteeksiannettavaa - sen olen anteeksi antanut teidän tähtenne Kristuksen kasvojen edessä,
2 Korinttilaisille 2:10

Kun Paavali antoi anteeksi, hän unohti. Hän ei edes oikein muistanut että jotakin anteeksi annettavaa olisi olemassa.


Anteeksi antaminen on elintärkeää kristillisessä seurakunnassa. Anteeksiantamisen puute on yksi tavoista miten vihollinen pääsee sisään seurakuntaamme ja elämiimme. Anteeksiantamattomuus avaa oven hänen suunnitelmilleen. Anteeksiantaminen sulkee oven.

11 ettei saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat.
2 Korinttilaisille 2:11

Jumala, pyydän Sinulta oikeutta meidän maailmamme. Rukoilen niiden puolesta jotka tahtovat tuoda oikeutta maailman osiin joissa epäoikeus ja pahuus on vallassa. Auta meitä huomaamaan vihollisen juonet. Auta meitä olemaan nopeita antamaan anteeksi ja rakastamaan toisiamme ja sulkemaan ovet viholliselle seurakunnassamme ja elämissämme.
Aamen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti