maanantai 30. toukokuuta 2016

Pakolaiskeskus Pacto-kirkon leirikeskukseen Santo Domingon kaupunkiin

Pakolaistiimi järjestää majoitusta vanhemmille jotka on siirretty sairaalahoitoa tarvitsevien lastensa mukana Quitoon tai Guayaquiliin. Quiton lastensairaalassa on tällä hetkellä 40 lasta joiden vanhemmilla ei ole majapaikkaa eikä myöskään Quiton kylmään ilmanalaan sopivaa vaatetusta.

Lisäksi pakolaistiimi on vastuussa pakolaiskeskuksen perustamisesta ja ylläpitämisestä Pacto-kirkon leirikeskuksen tiloissa Santo Domingon kaupungissa.

- Santo Domingo on Ecuadorin rannikkoalueella, noin puolessa välissä matkalla Quitosta Manabin. Se myös selvisi maanjäristyksestä vähmmin vaurioin. Tämän takia se soveltuu erinomaisesti pakolaiskeskukseksi.

Avustuskuorma ja vapaaehtoisia lähdössä Santo Domingon pakolaiskeskukseen.

Ecuadorin viranomaiset ovat ilmoittaneet tyhjentävänsä eniten kärsineen Pedernalesin kaupungin ja julistavansa kaupunkiin sen jälkeen 40 päivän karanteenin. Tänä aikana paikalle saavat jäädä vain puollustusvoimien ja poliisin edustajat jotka tulevat polttamaan ja hautaamaan ruumiit sekä kaatamaan ja siivoamaan rauniot. Tämä tehdään jotta estettäisiin tautien leviäminen.

- Pacto-kirkko on tehnyt päätöksen ottaa vastaan Pedernalesin alueelta lapsiperheitä jotka ovat menettäneet kotinsa. Heille tarjotaan majoitus seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi. Tämän jälkeen toivomme että ihmiset voivat palata koteihinsa ja uudelleen rakennus kaupungissa on jo aloitettu valtion toimesta.

Pakolaiskeskuksen toimintaa varten tarvitaan sekä materiaalilahjoituksia että vapaaehtoisia.

- Ihmiset tarvitsevat ruokaa, saippuaa, vessapaperia sekä tekemistä. Myös lapsille tarvitaan ohjattua toimintaa. Rannikolla julkiset rakennukset ovat sortuneet tai vaurioituneet, myös koulut, joten lukuvuoden alkua joudutaan luultavasti lykkäämään. Sillä aikaa lapsille pitää löytyä mielenkiintoista tekemistä. Tarvitsemme sekä aineellista että rukoustukea saadaksemme vapaaehtoisia työntekijöitä ja seurakuntien ja valtion tukea kaikkien ihmisten ruokkimiseen ja kunnossa pitämiseen.


Paikalla pakolaiskeskuksessa on tällä hetkellä jo yli 60 henkeä. Osalla heistä on hengitysteiden sairauksia ja muita terveysongelmia, sekä psyykkisiä ongelmia jotka johtuvat järistyksestä ja sen aiheuttamasta stressistä. Quitosta lähti ryhmä vapaaehtoisia ammattilaisia tukemaan pakolaiskeskuksessa olevia ja lisää koulutetaan koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti