keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Miten Kuulla Pyhän Hengen Ääni?

Hiljenny Herran edessä ja odota häntä. Älä vihastu siihen, jonka tie menestyy, mieheen, joka juonia punoo. Herkeä vihasta ja heitä kiukku, älä kiivastu, se on vain pahaksi.
Psalmit 37: 7-8

Monet meistä elävät kiireisessä ja meluisassa maailmassa. Kaiken tuon melun, puheen ja häiriöiden keskellä. Miten voit kuulla Pyhän Hengen äänen?

Yksi tapa kuulla Pyhän Hengen puhe on muiden viisaiden neuvojen kautta. Viisaat ihmiset jotka tuntevat ja tietävät paljon ovat korvaamattomia.

Olkoon kultaa, olkoon helmiä paljon, kallein kalu ovat taidolliset huulet. 
Sananlaskut 20:15

Miten paljon usko, toivo ja rakkaus meissä tekee työtä kun yritämme vakuuttaa jonkun toisen jostakin asiasta?

Ei ole meidän paikkamme vakuttaa toisia ihmisiä. Se on älyllinen, sielullinen tavoitteemme.

Jumalan Pyhä Henki vakuuttaa ihmiset. Kun me olemme tekemisissä toisten ihmisten kanssa voimme vain välittää heille Jumalan Sanaa. Jumala tekee lopun. 

Me hyväksikäytämme Jumalan Sanaa kun yritämme saada sen mahtumaan meidän oman maailman näkymyksemme rajoihin.

Etsi apua kun teet tärkeitä päätöksiä. Mieti tarkkaan mitä tehdä ja mitä seuraamuksia sillä voi olla.

Neuvotellen suunnitelmat vahvistuvat, ja sotaa on sinun käytävä neuvokkuudella. 
Sananlaskut 20:18

Sinä tulet olemaan vastuullinen teoistasi. Muista se päättäessäsi mitä tehdä.

Mutta onko meillä lepo Herrassa Jeesuksessa ja rauha Hänessä?

Ihmisinä ajattelemme että lepo on paikallaan istumista, käsien ristiin panemista ja tekemättömyyttä. Lepo on sitä että jätämme kaiken työn Jumalalle.

Kun lepäämme Jumalassa olemme vapaita tekemään ihmisten työtä ilman hätää ja huolta. Jumala tekee työnsä parhaiten kun me emme edes ajattele sitä. 

Pyhän Hengen kuunteleminen tarkoittaa Jumalan Sanan kuuntelemista ja tutkimista.

Herralta tulevat miehen askeleet; mitäpä ymmärtäisi tiestänsä ihminen itse? 
Sananlaskut 20:24

Kuuntele Pyhää Henkeä kun Hän ohjaa sinua Raamatun kautta. Älä yritä itse arvata askeltesi suuntaa.

Kuinka paljon levottomuutesi syntyy siitä että yrität luoda oman rauhasi etkä hyväksy Jumalan rauhaa elämääsi? Mikä osa rauhanteko prosessista kuuluu minulle ja mikä Jumalalle?

Lapset ovat joskus valtavan peloissaan pimeässä. Pelko valtaa heidän sydämensä ja täyttää heidät, kunnes he kuulevat vanhempiensa äänen. Silloin kaikki rauhoittuu ja he voivat nukahtaa.

Meidän hengellinen kokemuksemme on sama. Kauhut tulevat meitä vastaan pitkin elämämme tietä ja meidän sydämemme täyttyy pelosta.

Sitten kuulemme kuinka meitä kutsutaan nimeltä ja kuulemme Jeesuksen äänen kun Hän sanoo, se olen minä, älä pelkää. Ja Jumalan rauha joka ylittää kaiken ymmärryskykymme täyttää meidät.

Mutta nöyrät perivät maan ja iloitsevat suuresta rauhasta.
Psalmit 37:11

Ihminen ei voi koskaan olla sama sen jälkeen kun hän on kuullut saarnattavan Jeesuksen nimeä. Hän voi sanoa ettei häntä kiinnosta, hän voi väittää unohtaneensa kaiken ja käyttäytyä kuin näin olisi käynyt. Mutta hän ei koskaan enää ole sama ihminen kuin ennen. Ja hetkellä millä tahansa, totuus voi nousta hänen tietoisuuteensa ja tuhoaa hänen rauhansa ja ilonsa.

Mikä pelottaa sinua? Milloin pelkäät kaikkein eniten? Mitkä Jeesuksen sanat huolestuttavat minua? Mitkä sanat täyttävät minut rauhalla?


Kiitos Herra että Pyhä Henkesi puhuu minulle Raamatun kautta. Kiitos että Sinun äänesi ja sanasi antavat minulle rauhan. Anna Sinun ohjata minua, niin etten yrittäisi itse ottaa harha-askelia tai arvata mihin minun tulisi suunnata askeleeni.

Aamen.

Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
Filippiläiskirje 4:6-7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti