keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Rauha, Rakkaus ja Oikeus


Rauha on suuri siunaus.

“Rauha” sanalla on valtava merkitys Raamatussa. Hepreankielinen sana ”Shalom” joka on käännetty kreikankielisellä sanalla ”eirene” tarkoittaa paljon muuta kuin vain sodan ja vihamielisyyden puute.

Rauha ei ole vain tiettyjen asiantilojen puutetta vaan Jumalan ja Hänen valtakuntansa länsäoloa.

Shalom tarkoittaa kokonaisena olemista, terveyttä, hyvinvointia, yhteyttä Jumalaan – jokaista siunausta ja hyvää asiaa.


Rauhaa personnallisuuden puitteissa on että kaikki kyvyt ovat käyttövalmiina. Älä koskaan ajattele että rauha on tylsyyttä tai pysähtyneisyyttä.


Terveys on fyysistä rauhaa, mutta terveys ei ole pysähtyneisyyttä. Päinvastoin, terveenä oleminen on fyysisen aktiviteetin täydellisyyttä.Hyveellisyys on moraalista rauhaa, mutta hyveellisyys ei ole viattomuutta. Hyveellisyys on moraalisen aktiviteetin täydellisyyttä.Pyhyys on henkistä rauhaa. Mutta pyhyys ei ole hiljaisuutta. Pyhyys on intensiivistä henkistä aktiviteettia.Jumalan länsäolon ja olemuksen syvä ymmärtäminen täyttävät sinut sanomattomalla rauhalla.
Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

Johannes 14:27

Daavid laulaa Jumalan rakkaudesta ja oikeudesta.

Me kristityt puhumme paljon Jumalan rakkaudesta mutta emme paljoakaan Hänen oikeudestaan, joka on aivan yhtä tärkeä.


Rakkaus ilman oikeutta ei ole oikeaa rakkautta. Jos rakkaus ei huolehdi oikeuden täyttymisestä se ei ole todellista. Koska todellinen rakkaus huutaa oikeuden puoleen.


Vain vilpittömillä on sija Jumalan luona. Vain he saavat palvella Häntä ja pysyä Hänen silmiensä alla. Panettelu, valheiden puhuminen, kopea katse ja ylpeä sydän ovat suun, sydämen ja tekojen syntejä. Ne tuovat meidät Jumalan oikeuden alaisiksi.

Kiitos Herralle rististä missä molemmat, sekä oikeus että rakkaus tapaavat ja sulautuvat toisiinsa.

Ristillä Jumala on sekä oikeamielinen että oikeuttaa ne jotka uskovat Häneen. Ilman ristiä me olisimme erillään Hänestä eikä meissä olisi Hänen rauhaansa.


Rakas Jeesus, kiitos Sinun uhristasi ja kiitos että sen ansiosta minut on oikeutettu Sinun edessäsi, olen vapaa synneistäni ja minulla on osuus Sinun rauhaasi. Auta minua tuomaan tämä rauhan, oikeuden ja rakkauden viesti koko maailmaan.
Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti