maanantai 23. lokakuuta 2017

Minä olen - Mitä Nimeni Kertoo Minusta -Haaste

Kuka minä olen?

Löysin loistavan blogi-idean ja haasteen Every Steps Running A Circle -blogista. Hanna muisteli miten ala-asteella kirjoitettiin aina korttiin kaverin nimi ja sitten jokaisen kirjaimen perään adjektiivi joka kuvasi kaveria. Hän haastoi bloginsa lukijat tekemään saman.

Voit lukea alkuperäisen blogipostauksen täältä

Kirjoita nimi ja jokaisella kirjaimella keksi positiivinen adjektiivi joka kuvaa itseäsi. Minusta tämä oli todellinen neronleimaus. Tarvitsemme miettiä positiivisia puolia itsestämme ja kehua vähän itseämme. Olemmehan me kaikki aika upeita ja ainutlaatuisia ihmisiä!

Tässä siis minun nimeni ja adjektiivini.

Jäljittelemätön, jota ei voi jäljitellä. esim. Jäljittelemätön mestariteos.

Jäljittelemätön. J on vaikea kirjain joten piti avata Google ja etsiä lista adjektiiveista. Ja juuri tuo jäljittelemätön kolahti. Tunnen olevani oma itseni ja sellainen jota kukaan muu ei voi olla. On vain yksi minä ja minä yritän olla paras mahdollinen oma itseni. Onhan Jumala tehnyt minusta ainutlaatuisen, ja samalla jäljittelemättömän.

Omaperäinen, originelli, omintakeinen, tuore, ainutlaatuinen.

Onnea tunteva tai ilmaiseva, suotuisa, otollinen, edullinen, antoisa, onnistunut, menestyä kaikissa vaiheissaan.
Onnellinen. Minulla on niin monia syitä olla onnellinen. Ensimmäiseksi Jumala ja usko todellisen onnen lähteeseen. Lisäksi perheeni, mieheni ja poikani tekevät minut onnelliseksi. Maailmassa ei varmasti ole mitään yhtä ihanaa. Ja tietenkin Bailarina, meidän chihuahuamme joka myös on osa perhettä. 

Onnelliseksi minut myös tekee Ecuador ja se että saan olla täällä. Välillä tuntuu ihan uskomattomalta että minulla on ollut näin suuri onni. Ja oma rauha ja ystävät. Nyt istun kirjoittamassa tätä tekstiä kaikessa rauhassa ihanan ystäväperheen luona joka on lainannut minulle talonsa toisen kerroksen ja ikkunasta näkyy lumeen peittynyt Cotacachin tulivuori. Todellista onnea. 

Onnekas, lumoutunut, auvoinen, ihastunut, ilahtunut, iloinen, mielissään, haltioitunut, tyytyväinen.
Runsaasti, mielellään jotakin lahjaksi antava, avo-, runsaskätinen, aulis. esim. Antelias lahjoittaja. Olla antelias jklle tai jkta kohtaan.

Antelias. Tämä on jotakin mitä todella tahdon olla. Toisaalta tiedän olevani antelias. Annan aikaani, vaivaani, rahaani, tilaani ja rakkauttani. Mutta samalla tiedän että antaa voisi niin paljon enemmän.

Enää en kuvittele että minun yksin olisi ratkaistava kaikki maailman ongelmat. Tai että minun olisi annettava jotta minua tarkastettaisiin. Nyt olen ymmärtänyt että maailman ongelmiin on jo annettu ratkaisu, oletko hyväksynyt Hänet? Ja tiedän että minua rakastetaan, enemmän kuin voisin koskaan kuvitella tai ansaita.

Mutta juuri tämä rakkaus ja anteliaisuus saa minut haluamaan antaa yhä enemmän. Mitä enemmän rakastat, sitä enemmän haluat antaa toiselle. Ja on totta että antaessaan saa paljon enemmän kuin vastaanottaessaan. Joskus tuntuu aivan epäreilulta miten paljon iloa antaminen toisille antaa minulle itselleni. Aivan kuin minä olisin se joka saa lahjan ja iloitsee anteliaisuuden vastaanottamisesta.


"Antelias antaa ja rikastuu yhä, saituri kitsastelee ja köyhtyy."
"Antelias ihminen on lähellä Jumalaa, lähellä ihmisiä, lähellä paratiisia, kaukana helvetistä."
"Kukaan ei ole niin antelias kuin se jolla ei annettavaa ole (Ranskalainen)."
Onnellinen, iloinen, tyytyväinen.

Naurava. Kuuro oppilaani Baezan erityiskouluista antoi minulle vuosia sitten viittomakielisen nimen. Se on j-kirjaimen viittoma joka lähtee hymyilevän suun pienestä. Hänelle minä olin hymyilevä opettaja ja aikuinen. Se oli se piirre jolla minut erotti muista.

Elämän aikana moni muukin on kommentoinut minulle siitä miten minä aina hymyilen ja nauran. En tietenkään tee sitä aina. Minulla on ollut vaikeita masennuskausia joihin olen joutunut etsimään apua. Mutta jotenkin se hymy tulee minulta luonnostaan.

Nuorempana kun ihmiset sanoivat jotain hymystäni tai siitä miten usein nauran, se tuntui ahdistavalta. Tunsin olevani erilainen ja että hymyni ja nauravaisuuteni oli jotenkin vika tai teki minusta huonomman kuin muut.


"Huumori on hyvä keino testata fanaattisuutta. Fanaatikot eivät osaa nauraa uskomuksilleen."

Nykyään olen onnellinen postiivisuudestani ja kyvystäni nauttia elämästä ja olla onnellinen. Masennuksessa juuri on kauheinta että menetän kyvyn nauttia ja elämästä tuntuu lähtevän värit ja kaikki ilo.

Sen lisäksi että elämän pienet ja suuret ilot saavat minut hymyilemään ja nauramaan, olen löytänyt onnellisuuteni lähteen Jumalasta. Hänen kanssaan voi olla aina onnellinen ja nauravainen, oma itseni.

Ei alistu vaikeankaan haasteen edessä.

Nujertumaton. Monet asiat elämässäni eivät ole menneet niin kuin olin suunnitellut tai olisin tahtonut. Olen menettänyt rakkaita ihmisiä ja itselleni tärkeitä asioita. Joskus kun joku ihminen, paikka tai työ on tullut minulle rakkaaksi, on se otettu minulta pois. Minut on revitty pois juuriltani ja istutettu uudelleen, paikkaan jota en ehkä ole kokenut lainkaan omakseni. Ihmisten keskelle jotka eivät tunne minua tai välitä minusta.

Olen taistellut olosuhteita, ongelmia, sairautta ja masennusta vastaan. Ja vaikka en aina olekaan voittanut, olen nujertumaton.


Periksiantamaton.

Kun omat voimat eivät ole riittäneet, eikä vierellä ole ollut ketään joka kantaisi, on Jumala aina siinä. Valmiina auttamaan minua, valmiina tukemaan ja antamaan omasta voimastaan.

Hänen tähtensä minä olen nujertumaton. Hänen tähtensä minä olen voittaja enkä uhri.

Laaja. aava, aukea, lakea, lavea. esim. Avara näköala. Ulos avaraan maailmaan. Tilava, väljä. esim. Avarat huoneet. Avara viitta. Puvun avara kaula-aukko. Kuvaannollinen esim. Lain avara tulkinta. Avara maailmankatsomus.

Avara. Minulla on avara syli johon mahtuu niin monta rakkautta kaipaavan kuin Jumala minun elämääni lähettää. Monen lapsen suurin tuska ja kaipaus tässä maailmassa on syli johon päästä. Ja sen olen tahtonut tarjota, myös aikuisille.

Sen lisäksi olen avara mieleltäni. Tähän maailmaan mahtuu erilaisia ihmisiä ja jokainen on yhtä kallisarvoinen ja Jumala rakastaa meistä jokaikistä. Jos jotakin on elämän koulu minulle opettanut ja tehnyt selväksi, niin se on että ei pidä tuomita ketään. 

Joskus itsekin havahdun että mitä minä oikein näin ja koin, mitä tämä ihminen minulle kertoo elämästään. Mitä hänelle on tehty ja mitä hän on tehnyt muille.

Mutta tämä on lupaus jonka tein itselleni ja Jumalalle. Minä en tuomitse, vaan kuuntelen toisen tarinan loppuun saakka. Ja jos toinen on valmis ottamaan vastaan neuvoja, annan niitä. Muuten tarjoan vain kuuntelevan korvan ja avaran sylin.

Monta lukkoa on auennut ja monet sydämet karistaneet kovan kuorensa kun ihmiset ovat kohdanneet toisen ihmisen joka osaa kuunnella tuomitsematta.


"Jos sydämeni on ahdas, mitä minua hyödyttää, että maailma on avara (Armenialainen)."
Kuka sinä olet? Mitkä adjektiivit kuvailevat sinua?

8 kommenttia:

 1. Hauska idea. Jokin tuon tyyppinen kiertää myös feissarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissa en ole nähnyt, tähän onneksi törmäsin. Oli todella voimaannuttavaa miettiä omia adjektiiveja. Toivottavasti innostut tekemään ja muistathan laittaa mulle linkin jos teet, olisi mukava lukea.

   Poista
 2. Sinulla oli todella maanläheisiä ja hienoja onnellisuuden aiheita. Melkein liikutuin. Upeita kukkakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itse kyllä liikutuin kun niistä kirjoitin. Jotenkin tämä haaste on tosi voimaannuttava, toivottavasti innostut tekemään ja laitat mulle sitten linkin, olisi tosi mielenkiintoista lukea.
   Ja kiitos kukkakuva kehuista, niitä on mukava kuvata kun kohde ei liiku (paitsi jos tuulee liikaa). Saa hyvää harjoitusta ja kivoja kuvia :)

   Poista
 3. Kiva idea etsiä sopivia adjektiiveja nimen kirjaimista. En ole FB:ssä vielä törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti innostut itsekin tekemään. Muista laittaa tänne linkki jos teet haasteen, olisi kiva lukea sinun postauksesi.

   Poista
 4. Kiva idea etsiä sopivia adjektiiveja nimen kirjaimista. En ole FB:ssä vielä törmännyt.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia ja kiva postaus!

  VastaaPoista