keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Anna Kaikki Jumalalle

Sillä Herra antaa viisautta, hänen suustansa lähtee tieto ja taito.
Sananl. 2:6

On vaikea antaa Jumalalle kaikkea mitä minulla on. 

Jokainen kristitty tietää miten vaikea on luovuttaa valta yli kukkaron Jumalalle. Myöntää että kaikki todella on vain lainassa Häneltä. Ja että antaessani itseni Hänelle, minulle ei jääkään valtaa päättää raha-asioistani, koska ne eivät ole enää minun omiani.

Mutta on vielä vaikeampi antaa Jumalalle perheeni, oma aikani, kotini, tietokoneeni, kaikki jota pidin omanani.

"Viisaus on jotain muuta kuin älykkyys. Ihminen voi olla kuinka älykas hyvänsä ja sittenkin kaikkea muuta kuin viisas. Viisas on se, joka syvästi ymmärtää monia elämänalueita, erityisesti niitä joissa on kysymys ihmisen ehdoista ja elämän tarkoituksesta. Viisaus ei ole teoreettista vaan käytännöllistä oivaltamista, ei käsitteellistä vaan konkreettista, se ei ole lähtöisin vain päästä vaan on muuttunut lihaksi ja vereksi.”
Wildrid Stinissen


Ja kaikkein vaikeinta on luottaa että Hän tekee hyviä päätöksiä kaiken sen suhteen jota pidin omanani. Mitä kaikelle tulee tapahtumaan ja mihin kaikkeen Hän entistä omaisuuttani aikoo käyttää.

Enkö minä olekaan todellinen se todellinen ekspertti oman aikani, tarpeitteni ja omaisuuteni suhteen? Eikö Jumalan kuuluisi kysyä minulta mitä tehdä?

 
"Vanhan Testamentin viisaus on enemmän kuin tervettä elämänfilosofiaa. Se puhuu myös siitä, että Jumala on kaiken Herra. Paitsi että han on luonut kaiken, hän myös ohjaa maailmanhistoriaa. Hän on kaiken takana ja mukana kaikessa mitä tapahtuu."
Wildrid Stinissen

 Luottaa Jumalaan tarkoittaa että yritän tehdä mitä Hän on käskenyt meidän tehdä sanassaan.

Ei ole järkeä sanoa että luotat ihmiseen jos et aio noudattaa heidän ohjeitaan. Joten jos todella olen antanut elämäni Jumalalle, se tarkoittaa että aion totella Hänen käskyjään.

Monesti en anna aarteitani Jumalalle, koska pelkään niiden turvallisuuden puolesta. Erityisesti näin käy kun kyseessä on perheeni, ystäväni ja minulle rakkaat asiat.

"On myös tyypillistä Uuden Testamentin viisautta. Tämä viisaus ei ole ymmärrystä tai tietoa, vaan se on persoona, Jeesus Kristus. Hän on Isän Sana, jossa Isä ilmaisee koko viisautensa."
Wilfrid Stinissen


Mutta minun ei tule pelätä. Herramme ei tullut tuhoamaan vaan pelastamaan. Kaikki jonka annan Hänelle on turvassa. Ja kaikki minkä pidän itselleni on vaarassa.

Mikä on viisautta? Pitää kaikki itselläni? Vai luottaa kaikki Luojalle, Hänelle joka on kaiken tehnyt ja tuntee meidät kaikki parhaiten?

Ehkä on aika totella uudella tavalla. Ilman huolehtimista, ilman että mietin etukäteen mitä Jumala tulee minulta vaatimaan.

”Mitä tämä viisaus meille opettaa? Se opettaa, että Jumala ei ole kavahtanut äärimmäistäkään heikkoutta ja nöyryytystä, vaan että hän juuri tällä heikkoudella on pelastanut meidät. Se opettaa meille, mitä on tosi rakkaus. Jos kysymme, mitä rakkaus on, Jeesus ei vastaa viisain sanoin, vaan verellä, koko runnellulla ruummillaan: "Rakkaus on antamista ja antamista, pyytämättä mitään korvaukseksi. Jos annat, sinusta tulee onnellinen." Sellaisen viisauden edessä meidän järkemme mykistyy."
Wilfrid Stinissen
  
Ehkä on aika lopettaa asioiden tekeminen vain jotta tulisin pelastetuksi. Ja tehdä ne koska Hän on jo pelastanut minut.

Ehkä voin tehdä Hänen tahtonsa ilman että odotan saavani palkinnon siitä taivaassa.

Mitä jos tahdon toteuttaa Jumalan tahdon koska kimallus taivaasta on jo minun sisälläni?

Mistä siis tulee viisaus ja missä on ymmärryksen asuinpaikka?
Job 28:20
Herra anna minulle sinun viisauttasi selvitä elämän antamista haasteista. Tarvitsen sitä perheen kanssa, työssäni ja vapaa-ajallani. Anna minulle kykyä ymmärtää ihmisiä ympärilläni ja tajuta mikä on parasta, ei vain kehitellä teorioita siitä mitä kuvittelisin olevan parasta.

Anna minulle myös Uuden Testamentin viisautta. Anna sitä rakkautta jota itse osoitit ristillä. Anna minun joka päivä kuolla toisten puolesta. Jopa niiden puolesta joista en oikeastaan pidä. Auta minua näkemään kaikki niinkuin sinä näet heidät.

Ja anna minulle rohkeutta antaa heidät sinun käsiisi. Luottaa siihen että Sinäolet tullut pelastamaan, ei tuhoamaan. Ja mikä on Sinun käsissäsi on turvassa. Aamen.

Oikeamielisille hänellä on tallella pelastus, kilpi nuhteettomasti vaeltaville, niin että hän suojaa oikeuden polut ja varjelee hurskaittensa tien. Silloin ymmärrät vanhurskauden ja oikeuden ja vilpittömyyden - hyvyyden tien kaiken; sillä viisaus tulee sydämeesi, ja tieto tulee sielullesi suloiseksi, taidollisuus on sinua varjeleva ja ymmärrys suojeleva sinut.
Sananl. 2:7-11

2 kommenttia:

 1. Kaikki, minkä olemme antaneet Jumalalle, on varmassa ja pysyvässä tallessa.
  "Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta." Matt. 6:20.
  Maalliset aarteemme siirtyvät parhaiten "kulumnattomiin kukkaroihin" kiinnittäessämme ne johonkin sellaiseen, mikä on menossa Taivaaseen.
  "Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele. Sillä missä teidän aarteenne on, siellä on myös teidän sydämenne." Luuk. 12:33,34.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Weijo vierailustasi ja kommentistasi! Näinhän se on, minkä annamme Jumalalle saamme todella itsellemme, sen minkä kuvittelemme omistavamme omistaakin itseasiassa meidät. Ja meistä tulee vain tavaran, asian tai ihmisen orjia. Vain Jeesuksessa on vapaus.

   Poista