perjantai 16. maaliskuuta 2018

Amatsonian alueen kichwa-intiaanien hääseremonia

Kuvaamani video Amatsonian alueen Kichwa-intiaanien hääseremoniasta Tenassa, Napon provinssissa.


Kariparti warmipartipash. Sulhanen ja morsian tanssivat. Morsiammen seurana hänen kummitätinsä sekä sulhasen äiti. Sulhasella seurueena kummisetä ja sukulaismies.
Morsian puetaan. Häntä pukemassa äiti, sulhasen äiti, kummitäti sekä sukulaisnaisia. Morsiamen äiti pitää puheen siitä miten hänen tulee kohdella miestään.8 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoista katsottavaa tämä Kichva-intiaanien hääseremonia. Kaunista ja värikästä. Onnea hääparille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä elämyksestä! Todella mielenkiintoista katsottavaa.

  VastaaPoista
 3. Minulle täysin tuntematon kulttuuri - eli valaisevaa!

  VastaaPoista
 4. Ajatella miten häitä vietetään ympäri maailmaava eri tavoilla. Hienoa ettei ole länsimaistunut enempää kermakakkupukuineen. Kiitos kurkistuksesta..

  VastaaPoista
 5. Upeita on eri kulttuurien tavat juhlistaa tätä tapahtumaa. Näin omasta näkökulmasta nämä monet seremoniat ovat minusta kamalan pitkiä ja morsiamen pitää kestää tunteja/päiviä jne. Mutta heille se varmasti on oman odottamisen arvoista <3

  VastaaPoista
 6. Minua kiinnostaa aina hurjasti näiden eri alkuperäiskansojen kulttuurit. Mielenkiintoista oli katsoa miten heidän häänsä eroaa esim. meidän suomalaisten häistä.

  VastaaPoista
 7. Enpä ollut tällaisesta intiaaniheimosta kuullutkaan. Mielenkiintoista päästä seuraamaan muiden kulttuureiden hääjuhlaa.

  VastaaPoista