torstai 26. maaliskuuta 2020

Erityistilanne Ecuadorissa


Ecuadorissa on ollut erityistilanne 17.3. lähtien. Ja kello 19-05 on ulkonaliikkumiskielto.Huomisesta lähtien se on välillä 14-05. Ihan hyvä mutta toisaalta huolettaa ihmiset jotka ovat kaupungeissa pienissä asunnoissa eivätkä pääse ulos. Varmasti tulee tunne että seinät kaatuvat päälle.
Täällä Ibarrassa, meidän kotikaupungissamme, on jo ensimmäinen koronakuolema. Maassa on kuollut yhteensä 28 ihmistä jo covid-19 takia.
Autoilua varten tarvitsee kirjallisen luvan. Perheestä saa lähteä ulos vain yksi kerrallaan. Ryhmissä ei saa olla ulkona edes kadulla. Jos on ulkona ilman lupaa, poliisi ja armeija vievät pois.
Nyt on putkissa satoja, jos ei tuhansia pidätettyjä jotka eivät ole uskoneet sisälläpysymiskäskyä. Vähimmillään siitä saa 3 kk vankeutta, enimmillään voi olla 3 vuotta.
Iso osa on nuoria jotka ovat olleet kaupungilla bilettämässä, baarit ym. ovat kiinni mutta kaupungeissa on paikkoja mihin voi raahata DJ välineet ja pitää omat bileet. Tälläisiä on poliisit löytäneet ympäri maata missä on ollut satoja nuoria kerralla paikalla. Varsinkin isoissa kaupungeissa nää Underground bileet oli jo ennestään tosi suosittuja.
Lisäksi poliisi on ottanut kiinni ihmisiä jotka ovat menneet rannalle uimaan/aurinkoa ottamaan/surffaamaan. Nämä yleensä päästetään vapaaksi kunhan he videolle lupaavat etteivät tee sitä enää ja pyytävät julkisesti anteeksi kun eivät kunnioita karanteenia ja kanssaihmisiään. Poliisi julkaisee näitä videoita somessa.
Lisäksi sitten on vaan tyhmiä ihmisiä jotka lähtevät kaupungille, huutavat poliisille, käyvät niihin käsiksi, heittävät niitä kivillä ja ajavat autolla päälle. Yhden näistä poliisi kuvasi miten ensin hyökkäsi yhden poliisin kimppuun ja sitten ajoi autollaan tämän päälle ja karkasi paikalta kotiinsa. Samoin poliisi kuvasi miten löysivät miehen kotoaan piileskelemästä keittiön yläkaapista.
Kiitos näiden temppujen, Guayasin provinssi on julistettu militarisoiduksi alueeksi ja puolustusvoimat partioivat siellä nyt kadulla että ihmiset noudattaisivat karanteenia.
Onneksi meillä on seuraa kotona. Koirat ovat olleet valtavaksi avuksi, varsinkin tuo pentu joka koko ajan vaatii huomiota ja jonka jäljiltä saa siivota jatkuvasti paikkoja. Ei ainakaan tekeminen lopu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti