maanantai 19. helmikuuta 2018

Olet Ihan Kuin Prinsessa - Suomalainen Ohuthiuksinen Blondi


Suomessa olin aina se tummahiuksinen ja tuuheatukkainen tyttö, tai nainen. Hiusten väriä ja tuuheutta ihasteltiin ja siitä kommentoitiin. Monella ei ollut yhtä tummanruskeita hiuksia kuin minulla, ainakaan lapsuuteni Suomessa.

Ecuadoriin saavuttuani sain kuulla olevani blondi ja monet, tuntemattomatkin, ällistelivät miten ohuet hiukset minulla oli. Se oli todellisen identiteettikriisin paikka.

Monesti väitin vastaan. Sanoin että Suomessa hiukseni ovat tummat. Tuuheasta en viitsinyt edes puhua, riitti että vilkaisin ympärilleni.


Itsestäni tummahiuksisena puhuminen saa usein naurunpyrskähdyksen aikaan. Sitten ihmisten kasvoille nousee hämmästelevä ilme.

Miten vaaleita suomalaiset oikein ovatkaan?

Meni monta vuotta että hyväksyin että minua kutsuttiin blondiksi, sinisilmäiseksi suomalaiseksi. Silmäni ovat aina olleet siniset. Tosin moni täällä kutsuu niitä vihreiksi.

Ecuadorissa kun ei ole luonnostaan sinisilmäisiä ihmisiä. Ne joilla ei ole ruskeat silmät ovat vihreäsilmäisiä.


Joten silmienkin väri muuttuu monien puhuessa minusta. Olen siis se blondi suomalainen jolla on ohuet hiukset ja vihreät silmät.

Se en ole minä, sisimpäni parahtaa aina.

Vieläkin katson itseäni peilistä ja totean että kyllä minun hiukseni ovat ihan paksut, ainakin suomalaisiksi. Ja ehkä ne eivät ne enää ole niin tummat kun aurinko on ne polttanut. Mutta ainakin ne ovat ruskeat.

Ja silmät kyllä ovat ihan siniset!


Vähitellen vuosien varrella ymmärsin ihmisten kehuvat hiuksiani ja silmiäni ja tarkoittavan sanottavansa kohteliaisuudeksi.

Tutustuttuamme tuleva aviomieheni moneen otteeseen ihmetteli miten kauniin vaaleat hiukset minulla oli. Ja kun tulimme tarpeeksi tutuiksi että hän sai ihan koskea hiuksiini, hän aina ihmettelyä täynnä totesi että miten pehmeät ja ohuet sinun hiuksesi ovatkaan.

Alkuun se ei tietenkään saanut mitään iloreaktiota aikaiseksi. Viimein kysyin että oliko se hyvä asia että hiukseni olivat ohuet ja pehmeät.

Mies jäi tuijottamaan minua ihmeissään ja totesi että tietenkin.


Ja hän jatkoi selittämällä miten ihmisillä täällä Ecuadorissa on niin kauhean paksut hiukset ja ne tuntuvat niin karkealle käteen. Esimerkkinä hän piti itseään ja yhtä sisartaan joilla molemmilla on aivan uskomattoman paksu tukka.

Lisäksi vaaleat hiukset ovat kauneuden huippu, aivan kuin vihreät, ei kun siis siniset, silmät. Semmoisia on vain malleilla, elokuvatähdillä ja prinsessoilla.

Valitettavasti näin on. Satujen prinsessoilla on yleensä aina siniset silmät ja vaaleat hiukset sekä valkoinen iho. Ihan vasta viimevuosina on alkanut ilmestyä tummahiuksisia prinsessoja.

Olin siis mieheni mielestä aivan prinsessan näköinen.


En tiedä vieläkään miten suhtautua tähän löydökseen. En pidä itseäni mitenkään prinsessamaisena. Enkä osaa ajatella itseäni blondina.

Hyväksyn kohteliaisuudet nykyään hymyillen ja kiittelen kovasti. Onhan moni mielestään sanonut minulle parasta mitä voi.

Olet aivan kuin lapsuuteni satujen prinsessa.

Sisälläni mutisen joka ikinen kerta, mutta minulla on suomalaiseksi tummat hiukset, ainakin siis jos aurinko ei olisi niitä polttanut. Ja ne ovat kyllä suomalaiseksi tosi tuuheat ja paksut.


Kerro oma tarinasi. Miten omakuvasi on vuosien varrella muuttunut, muiden vaikutuksesta tai itsestään.

17 kommenttia:

 1. Jännä että sinua pidetään siellä blondina. Kiva jos siellä ihaillaan supisuomalaista hiustyyppiä ja sinisiä silmiä vaikka vain kohteliaisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kun katson valokuvia niin mietin että kyllä ne hiukset oikeasti aika vaaleat on :) Mutta vaaleus on tosiaan katsojan silmissä, samoin kuin kauneus.

   Poista
 2. Miestäni pidetään myös blondina esimerkiksi italiassa ja Kiinassa, joissa hän on asunut aikanaan. Itse olen harvinaisuus joka puolella sillä olen punatukkainen ja ruskea silmäinen.
  Suurin omakuva muutos tapahtui kun sairastuin vakavasti ja kun sain selätettyä sairauden. Silloin muutin elämäni suunnan ihan kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaus varmasti muuttaa elämää ihan valtavasti. Asiat tulee laitettua erilaiseen järjestykseen.

   Poista
 3. Kuvista tosiaan näyttää siltä, että hiuksesi ovat tummat, tuuheat ja paksut. Niin se on kaikki suhteellista näköjään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on niin suhteellista. Vähitellen tähän on tottunut ja alkanut nähdä itsensä vaaleampana. Tosin vieläkin ajattelen että olen oikeasti ruskeatukkainen kun ihmiset puhuttelevat blondiksi.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen näkökulma hiuksiin ulkomailla. Enemmän tulee vastaan aiheesta hiukset juttuja, joissa valitellaan, että kampaajat maailmalla eivät osaa käsitellä pohjoismaista hiuslaatua. Veljentytär oli vaihdossa Thaimaassa taannoin ja kävi mieluiten värjäyttämässä hiuksensa Singaporessa, jonka mielsi sittenkin enemmän länsimaiseksi maaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti yritti laitattaa itselleen permanentin täällä. Tuloksena oli palaneet hiukset ja hiukan laineita. Kampaaja ei tosiaankaan osannut käsitellä suomalaisia hiuksia :)

   Poista
 5. Niin kai se on, että japanilaisetkin voivat tuntua kaikki samannäköisiltä. Itse vuosien varrella muutosta on tullut painonnousuna mutta hiusten värikin on muuttunut ehkä pikkuhiljaa sinne harmaan suuntaan. Muistan nuorena tyttönä, kun melkein blondina kuljin Kreikassa. Ihan vislattiin perään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksikymmentä vuotta sitten täälläkin vislattiin ja kovasti. Nykyään kun joku viitsiytyy vislaamaan niin tulee ihan nostalginen olo :D

   Poista
 6. Minäkin olen kuullut muutamilta ruskeahiuksilta suomalaisilta ystäviltä että heitä kutsutaan vaaleiksi ja blondeiksi maissa jossa he asuvat ja kyllähän se tosiaan on katsojan silmässä. Minulle ihmiset taas usein sanovat että vaalea ja siniset silmät vaikka silmäni ovat vihreät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä miten silmien väri voi vain vaihtua. Ja miten vihreä ja sininen voivat olevinaan olla aivan sama asia.

   Poista
 7. Hauska kuulla tämä, koska olen kokenut ihan samaa! Tosin suomessa ja mulle on ihmetelty, että miten paksut hiukset ja tummat silmät onkaan. Omasta mielestä ne silmät ei ole niin tummat saatika hiukset niiiiin paksut :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmä tottuu siihen mitä ympärillään näkee. Itsekin olen alkanut pitämään hiuksiani vaaleanruskeina vaikka ne omasta mielestä olivat ennen aina tummanruskeat. Blondiksi en vielä suostu :D

   Poista
 8. Hauskaa huomata miten erilaiselta sitä voikaan toisten silmissä vaikuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ja hämmentävää koska sitä kuvittelee tietävänsä miltä näyttää peilissä ja muiden silmissä. Ja sitten ei näytäkään...

   Poista
 9. Hiustenlähtö

  Vivieres kasviperäisellä puuvillakuidulla voit helposti saada paksummat hiukset tai piilottaa hetkessä juurikasvun. Harvahiuksinen hanki paksummat hiukset tai piilota

  to get more - http://www.viviere.fi/

  VastaaPoista