tiistai 21. huhtikuuta 2020

Tarvitsen tukea voidakseni jatkaa työtä Ecuadorissa


Hyvät seurakuntalaiset ja ystävät!
Tarvitsemme lisää tukea työtämme varten täällä Ecuadorissa. Tahtoisitko sinä ehkä auttaa meitä tekemään työtä Ecuadorin intiaanien ja metsistien kanssa Andien pohjoisalueella?
Meille on ollut suuri ilo, poikani Mikaelin kanssa, löytää paikkamme täällä Ibarrassa ja saada olla mukana Jumalan työssä täällä ihmisten parissa, sekä intiaanien että mestitsien kanssa. Kuluneen vuoden aikana olen tukenut intiaaniseurakuntia Ibarran ympärillä sekä seurakuntia täällä Ibarrassa ja nuorisotyötä IPEE-kirkon pohjoisen piirin alueella. Työaloinani ovat olleet Kertomus riittää työ, tiedottaminen ja kouluttaminen, erityisesti opetuksen ja psykologian alueelta. Monia haasteita on ollut työn suhteen mutta se tekee työstä vielä mielenkiintoisempaa.
Erityisesti minua ilahduttaa että olen saanut tehdä Kertomus riittää -työtä sekä intiaanien että mestitsien parissa. Työmuoto on tarkoitutte lukutaidottomille, heikosti lukeville ja niille jotka mieluummin oppivat kuuntelemalla ja keskustelemalla kuin lukemisen kautta, joten se sopii erinomaisesti suurimmalle osalle ecuadorilaisia.
On valtava ilo nähdä miten ihmisten sydämet syttyvät Jumalan Sanalle kun he saavat vastaanottaa sen tavalla jonka he ymmärtävät ja pystyvät keskustelemaan siitä omalla kielellään ja omien kokemuksiensa kautta. Itsellenikin on ollut todellinen etuoikeus saada olla tässä työssä mukana koska se tuo Raamattua koko ajan läheisemmäksi, auttaa ymmärtämään sitä paremmin ja erityisesti auttaa ymmärtämään Jumalaa paremmin ja tuo häntä lähemmäs joka päivä.
Viime vuoden aikana olemme ehtineet kokea monenlaista hyvää ja siunauksia elämässämme. Olemme asettuneet yhä tukevammin tänne Ibarraan ja ystävystyneet monen ihmisen kanssa. On löytynyt sekä uusia ystäviä että ystäviä jotka tänne jäivät kun muutin pois vuonna 2000. On ihmeellistä kokea miten Jumala tuo ihmisiä meidän elämäämme ja miten monesta suunnasta siunaukset ovat meille tulleet. Samalla on ollut ilo saada tuoda Jumalan rakkautta ja viestiä Hänestä näiden ihmisten elämään. Kaikkein paras mitä meillä on antaa onkin juuri Jumalan rakkaus ja Hänen suuri uhrinsa meidän jokaisen puolesta.
Työkenttä täällä on laaja ja työtä olisi paljon. Vaikka nimellisiä kristittyjä Ecuadorissa on tilastojen mukaan yli 90% kansasta niin vain 11,3% heistä kuuluu evankelisiin kristittyihin. Loput yli 80’% prosenttia ovat katolilaisia jotka ovat joko nimikristittyjä tai palvovat pyhimysiä, perinnäissääntöjä ja suoranaisia epäjumalia. Erityisesti intiaanialueella monet kuuluvat nimellisesti katolilaiseen kirkkoon mutta todellisuudessa noudattavat edelleen vanhoja perinnäistapoja sekä harjoittavat noituutta ja palvovat vanhoja jumaluuksia.
Kaupungeissa mestitsien parissa myös noituus, shamanismi, uudet sekä vanhat uskonnot rehottavat yhdessä nimiuskovaisuuden kanssa. Monet myös mieltävät itsensä ateisteiksi vaikka he kuuluvatkin katolilaiseen kirkkoon koska heidät on sinne lapsena kastettu. Tarvetta Jumalan Sanalle ja läsnäololle täällä siis on, samoin työntekijöille jotka toisivat Jumalan Sanan ja läsnäolon valoa ihmisten elämään.
Vaikka meillä Mikaelin kanssa on ollut monenlaisia koettelemuksia on Jumala ollut vierellä koko ajan ja Hänen armonsa on kantanut kaiken yli. Meillä molemmilla on luottamus siihen että Hänen suunnitelmansa meitä kohtaan ovat hyviä ja Hänellä on toivo ja tulevaisuus meille varattuna, aivan kuten hän lupaa Jeremias 29:11.
Kiitos että jaksoit tämän kirjeen lukea ja toivon saavani tukesi työllemme, olkoon se rahallista tai rukoustukea. Ilman rukouksia emme täällä jaksaisi eikä työtä voisi tehdä tai olisi toivoa sen etenemisestä.
Siunausta,
Joanna ja Mikael
Joanna Sormunen on Vapaakirkon projektityöntekijänä Ecuadorissa Pieksämäen, Kajaanin, Suolahden ja Suonenjoen seurakuntien tuella. Lisäksi Joannaa tukee kannatusrinki. Jos tunnet kutsua Ecuadorin työn kannattamiseen, Joannan kannatusrinkiin tarvitaan vielä lisää kannattajia, ota yhteyttä Vapaakirkon toimistoon. Rahallisen tuen voi laittaa Vapaakirkon tilille:
Suomen Vapaakirkko IBAN FI135680 0020 2843 90 BIC OKOYFIHH ja viitenumero on 33534022
Kännykkä: +593-96-8236640
WhatsApp ryhmä: Kuulumisia Ecuadorista (laita WhatsApp yksityisviesti ylläolevaan numeroon jos tahdot tulla mukaan ryhmään ja liitän sinut siihen)
Sähköposti: joannaelisa75@yahoo.com
Facebook-sivu: https://www.facebook.com/kiittakaaainajakaikesta/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti