maanantai 17. toukokuuta 2021

Ecuadorilaisen pastorin haastattelu


Vastaukset on antanut pastori Anibal Nicolalde joka on Jesús Divino pastor seurakunnan pastori. Seurakunta on Ibarran kaupungin IPEE-kirkon jäsen (Iglesia del Pacto Evangélico del Ecuador) Ecuadorissa.

 

1) Mitä teologia merkitsee sinulle?

Teologian avulla tulemme lähemmäksi suurempaa ja parempaa tietoa siitä, kuka Jumala on, hänen toimintaansa historian keskellä ja hänen tarkoituksensa jokaiselle meistä. Ei vain akateemisesta, henkisestä, teoreettisesta näkökulmasta, vaan myös kokemuksellisesta ja käytännön näkökulmasta.

Teologian tekeminen on sitä, että pyrimme tuntemaan ja ymmärtämään Jumalan tahdon elämässämme sen perusteella, mikä on paljastettu meille Pyhissä kirjoituksissa, samojen, joiden katsomme olevan Jumalan paljastamia ja innoittamia.

Siksi teologinen pohdinta on tärkeää ja välttämätöntä, vaikka monet ajattelevatkin, että se on vain harvoille varattu asia, totuus on, että kun Kristuksen seuraaja lukee Raamattua, tutkii sitä, muistaa sen ja etsii, miten sitä soveltaa elämäänsä, hän tekee teologiaa.


2) Mitä hyötyä teologiasta on seurakuntatyön näkökulmasta?

Uskomme kattavaan evankeliumiin, mikä tarkoittaa, että hyvä uutinen Jeesuksesta Kristuksesta vaikuttaa yksilön ja yhteiskunnan kaikkiin alueisiin.

Siksi työmme on suuntautunut pelastuksen hyvien uutisten julistamiseen, uusien uskovien hoitoon ja kasvuun, auttamaan heitä kehittämään lahjojaan ja kykyjään, joiden avulla he voivat palvella kirkossa ja yhteiskunnassa, rakentaa pysyvästi suuren hengellisen perheen joka on paikallisseurakunta, joka on valo ja suola ympäristössään. Meidän on annettava uskomme syy, ja tämä saa meidät olemaan herkkiä uskovien yhteisön ulkopuolella olevien tarpeisiin, oppimaan olemaan kirkko, joka ei kytkeydy irti ympäröivän maailman tarpeista ilman, että maailman mallit vaikuttavat siihen.

Kaiken tämän vuoksi on tärkeää ja välttämätöntä tutkia, pohtia ja soveltaa kirjoituksen periaatteita jokapäiväisessä elämässämme, yksilöinä ja seurakuntana.

Kirkossa meillä on raamatuntutkimusohjelmia, jotka on suunnattu ihmisten tuntemaan tarpeeseen.


3) Millaista epäluuloisuutta olet kohdannut teologian suhteen?

Voisin sanoa, että suuressa osassa paikallisia kirkkojamme, Ecuadorin IPEE-kirkossa, pidämme tärkeänä ja välttämättömänä teologista, tutkimista ja Jumalan sanan vakavaa pohdintaa  ja sen soveltamiselle kontekstissa, jossa me asumme.

Tämä heijastuu pastoraalityössä, kirkkojen johtamisen kehittämisessä ja paikallisen kirkon erilaisissa toimissa ihmisten fyysisten, henkisten ja hengellisten tarpeiden kattamiseksi; samoin kuin se, että paikallinen kirkko voi olla läsnä keskellä kaupunkiaan, naapurustoa tai paikkakuntaa.

Siksi voisin sanoa, että teologisella teolla on tärkeä ja keskeinen rooli. Uskon myös, että voin rehellisesti sanoa, että harvoihin seurakuntiemme pastoreihin, toisin kuin moniin Ecuadorin evankelisiin kirkkohin ja kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa, ovat vaikuttaneet liikkeet, jotka ovat manipuloineet pyhiä kirjoituksia, tai poikkeavat raamatun tulkinnan ja eksegeesin perusperiaatteista omaksumalla opetukseensa kyseenalaisia ​​malleja, kuten menestysteologia tai jotkut uus-helluntailaiset liikkeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti