torstai 9. joulukuuta 2021

Jouluna Jumala syntyy


Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: "Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi."
Luukas 1:28

Maria sanoo, tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan.

Jumalan lupaukset ovat totta yhden nuoren naisen uhrin tähden. Jumalan lapsi, ainoa poika, syntyi koska Maria totteli. Koska yksi köyhä ja vaatimaton nuori nainen oli suostuvainen.

Hänen sydämensä alla, suojassa hänen kohdussaan, hakkaa Jumalan lakkaamaton rakkaus. Mariasta tuli paikka Jumalalle. Hänen tottelevaisuutensa mahdollisti meidän pelastuksemme. Hänen sydämensä syke suojasi koko maailmankaikkeuden luojaa.

Tässä paikassa ja ajassa, Jumala valitsi uskomattoman, armon. Hän syntyi maailmaan pelastaakseen sen. Hän saapui maailmaan pienenä lapsena, alastomana, köyhänä, vaatimattomana, lempeänä, nöyränä ja vailla valtaa. 

Maailman ruhtinas, kaikkeuden Jumala, tuli ihmiseksi ja luopui kaikesta johon hänellä oli oikeus. Irroitti otteensa maailmankaikkeuden valtuudesta, koska hän rakastaa meitä. Hän jätti valtaistuimensa, kruununsa ja valtikkansa.

Jumala tulee meidän luoksemme väsyneenä miehenä, nälkäisenä joka pyytää vain lautasellisen ruokaa. Hyljeksittynä lapsena kadulla, ärsyttävänä naisena josta tahdot päästä eroon. Yksinäisenä vanhuksena, kotia kaipaavana maahanmuuttajana, kehitysvammaisena nuorena, liikuntakyvyttömänä aikuisena.

Kun pysähdyt ja annat Pyhän Hengen näyttää sinulle maailman Jumalan silmin, joka hetki kun olet turvallinen paikka jossa toinen sielu voi avautua ja kokea armon, sinusta tulee kohtu Jumalalle. Mikään ei ole mahdotonta hänen kanssaan. Jokainen ihminen jonka kohtaat elämässäsi kantaa sisimmässään Jumalan kuvaa, vaikka hän itse ei ole siitä lainkaan tietoinen.


Joulu tulee maailmaasi kun vain otat sen vastaan. Miten tahansa Kristus ja hänen tahtonsa ilmestyvät sinulle. Miten Jumala valitsee ilmestyä sinulle.Pienenä, heikkona, vaatimattomana, hyljeksittynä, vailla valtaa ja voimaa. Odottamattomana.

Kun me ajattelemme että meidän täytyy tuoda joulu maailmaan, me kuvittelemme että meidän tulee pelastaa maailma. Että armo alkaa meistä. Meistä tulee vahvoja ja tärkeitä, suuria ja voimakkaita. Meistä tulee epäjumalien palvojia. 

Johannes vastasi ja sanoi: "Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta.
Johannes 3:27

Joulua ei voi tehdä itse. Ihmiset eivät voi tehdä itseään. Unelmia ei voi pakottaa. Kaikki on annettu taivaasta. Kaikki on lahjaa. Elämästäsi tulee mesteriteos heti kun ymmärrät että armon lahja otetaan halulla vastaan.


On siunatumpaa antaa kuin vastaanottaa. Ja moni meistä taistelee vastaanottamisen kanssa. Ei ole helppoa olla armon kohteena. Nöyrtyä ja pienentyä jotta Jumala saisi suurentua. Jotta hänen voimansa tulisi todeksi minun heikkoudessani.

Maria käy polvilleen. Hän ei ole ylpeä nainen. Hän ei tee, tuota, suorita tai tule täydelliseksi. Hän kumartuu Jumalan eteen jolla on kaikki voima. Hän vain on ja ottaa vastaan.

Tämä on armon aikataulu. Joulun järjestys. Ennen kuin meidät kutsutaan antamaan, meidän on aika ensin ottaa vastaan. Me olemme kiitollisia ja nöyriä vastaanottajia.

Maria näyttää meille esimerkkiä adventin päivinä. Vain yksi asia on tarpeen. Meidän tulee olla tila johon rakkaus voi saapua. Meidän tulee antaa itsemme olla rakastettuina. Meidän tulee olla ja totella.


Jumala kysyy annammeko hänen täyttää tyhjyytemme hänen rakkaudellaan? Otammeko vastaan hänen armonsa? Suostummeko uskomattomaan? Ne ovat meitä varten.

Mikään ei ole vaikeampaa taitaville ja itsenäisille ihmisille kuin armo. Ja mikään ei ole vaikeampaa taitaville ja itsenäisille ihmisille kuin vain ottaa vastaan ja antaa tilaa. Älä anna tämän olla lahjan josta kieltäydyt. Armo on sinulle. Sinun suurin lahjasi ei ole sinun omasi.

Tee tilaa, ole kohtu jossa Jumalan armo ja rakkaus saavat kasvaa. Ole kohtu joka vastaanottaa Jeesuksen. Pysähdy ja anna pyhyyden tulla elämääsi. Anna pyhyyden peittää kaikki muu alleen. Jumala saapuu ja täyttää sinut rakkaudellaan. Anna Jeesuksen pelastaa maailma.

4 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä sanomasta. Tuot selkeästi esille Jumalan suuren laupeuden ja sen miten meidän Vapahtajamme syntyi Autuaasta neitsyestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sen ilosanoman tahdon juuri levittää maailmaan. Toivottavasti se tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä.

      Poista
  2. Kerkki@japo.fi Ei voi muuta sanoo ku että olipa viulu. Ja osaispa soittaa. Kiitos.. Jumala meitä väkevästi siunatkoon.

    VastaaPoista